logo
Amsterdamseweg 73 | 1182 GP | Amstelveen T: 020-6478559 | E: contact@ah-linden.nl

Alle eieren van Albert Heijn naar minimaal 1 ster Beter Leven Keurmerk

Geplaatst op 25 October 2018 om 10:07 door

3331 keer gelezen

Krijg inzicht in de transparante eierketen via www.check-je-ei.nl
Alle eieren van Albert Heijn hebben vanaf vandaag minimaal het 1 ster Beter Leven Keurmerk. 1 Ster betekent dat de kippen vrij kunnen scharrelen, frisse lucht krijgen en met minder hennen bij elkaar zitten. We hebben een gesloten transparante keten waarin we samenwerken met onze leveranciers en pluimveehouders om duurzaamheidstappen te kunnen maken.

Marit van Egmond, commercieel directeur van Albert Heijn, is blij met deze stap. ”Samen met onze pluimveehouders werken we aan kwaliteit, smaak, duurzaamheid, innovatie en het verbeteren van de keten. Zo kunnen we onze klant precies vertellen welke kippen hun eitje hebben gelegd en welke boer er voor de dieren heeft gezorgd. Onze eieren zijn volledig traceerbaar en hebben een THT-code op het ei. Dit doen wij omdat we meer grip willen hebben op dierenwelzijn en milieu.”

Ook de Dierenbescherming hecht veel waarde aan transparantie. “Het wordt zo voor consumenten steeds duidelijker in hoeverre rekening is gehouden met dierenwelzijn. Dat de eieren van het Albert Heijn-merk dan minimaal één ster van ons Beter Leven keurmerk dragen, juichen we uiteraard van harte toe”, zegt Marijke de Jong-Timmerman, programma manager van het Beter Leven keurmerk bij de Dierenbescherming.

Pluimveehouder Roy Tomesen geeft aan: “Wat is er mooier dan aan de consument laten zien waar de eieren vandaan komen? Ik laat met plezier alle klanten van Albert Heijn zien door welke kippen hun eieren worden gelegd. Dit is een mooie eerste stap naar transparantie.”

Blockchaintechnologie
Een volgende stap is dat Albert Heijn vanaf eind november met de blockchaintechnologie de productieketen van de Albert Heijn eigen merk eieren inzichtelijk maakt. Door de code in te tikken op www.check-je-ei.nl zie je wat de legdatum is van het ei en welke route het ei heeft afgelegd tot het op je bord ligt. Met deze volledige traceerbaarheid wordt de volgende stap gezet in transparantie voor consumenten.

Informatie van ei tot Z
In alle Albert Heijn-winkels is het hele eierschap vernieuwd. Klanten krijgen uitleg over de betekenis van de verschillende sterren van het Beter Leven Keurmerk. Op www.check-je-ei.nl vinden mensen allerlei informatie van ei tot Z.

Reageren