logo
Amsterdamseweg 73 | 1182 GP | Amstelveen T: 020-6478559 | E: contact@ah-linden.nl

Een frisse wind door water, fris en sappen.

Geplaatst op 30 May 2018 om 15:04 door

2902 keer gelezen

Makkelijker kiezen voor minder; suikerwijzer uitgebreid en verdere suikerreductie

Het bewustzijn van wat we eten en drinken wordt steeds groter. We willen steeds meer geholpen worden om gezondere keuzes te maken. Klanten willen steeds beter weten wat er aan suikers, zouten of vetten is toegevoegd aan het eten en drinken. Albert Heijn past zijn aanbod van fris, water en ongekoelde sappen aan en wil daarmee bijdragen aan een beter leven voor onze klanten. Het wordt makkelijker om voor minder te kiezen door een verbetering van de Suikerwijzer Fris en de uitbreiding van de wijzer naar water en sappen. Bovendien wordt het aanbod gezonder door dertig procent minder suiker in de AH siropen en het toevoegen van veel gezondere producten aan het aanbod.

Marit van Egmond, commercieel directeur bij Albert Heijn: “Albert Heijn neemt graag het voortouw met goede voorlichting en met producten die passen in een gezonde levensstijl. De hoeveelheid toegevoegde suiker en de manier van zoeten van dranken worden namelijk steeds belangrijker voor onze klanten. Onze Suikerwijzer Fris bij het schap laat nu nog beter zien hoeveel suikers de frisdrank, en nu ook de ongekoelde sappen en waters, bevatten. Hiermee willen wij onze klanten helpen makkelijker te kiezen voor minder.”

Suikerwijzer Fris 2.0
De succesvolle Suikerwijzer Fris die in 2016 is geïntroduceerd, wordt verbeterd. De suikerwijzer laat je op een makkelijke manier zien hoeveel suikers een product bevat en op welke wijze het product is gezoet (suiker, kunstmatige zoetstoffen of van natuurlijke oorsprong). In één oogopslag zie je of een product geen suiker bevat (geel), laag in suiker is (donkergeel), midden in suiker is (licht oranje) of een hoog suikergehalte heeft (donker oranje).

Naar aanleiding van feedback van onze klanten zorgen we dat de Suikerwijzer Fris nu nog prominenter zichtbaar zal zijn in de supermarkt en op AH.nl. Bovendien wordt de wijzer uitgebreid naar water en sappen en toont de wijzer nu welke sappen geen toegevoegde suikers hebben. Het wordt hiermee makkelijker een keuze voor gezondere dranken te maken.

Verdere suikerreductie
We bieden meer ruimte voor de gezondere varianten met minder suiker zoals water, water met smaak en ice tea ten koste van de traditionele frisdranken en sappen. Naast een verdere suikerreductie in de AH siropen van dertig procent - een besparing van 99 miljoen suikerklontjes per jaar - wordt het assortiment verder uitgebreid met een aantal gezondere varianten.

Er worden onder andere twee varianten bruisend mineraalwater met theesmaak van ons eigen merk toegevoegd aan het assortiment. Daarnaast breiden we het aanbod van gemakkelijke en gezonde alternatieven voor kinderen uit in het schap. Dit is de tweede keer in een jaar tijd dat Albert Heijn suikerreductie doorvoert in het frisdrank en sappen assortiment.

Reageren