logo
Amsterdamseweg 73 | 1182 GP | Amstelveen T: 020-6478559 | E: contact@ah-linden.nl

Albert Heijn omarmt Dutch Agri Food Week

Geplaatst op 17 October 2017 om 09:23 door Jeroen Smit

3027 keer gelezen

Vanmorgen is de Dutch Agri Food Week (DAFW) in Utrecht van start gegaan. Tijdens de DAFW staan in heel Nederland voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Samen met de organisatie gaf Albert Heijn het startsein op het Vredenburgplein in Utrecht met de grootste groentekraam van Nederland: een 200 meter lange marktkraam gevuld met groenten. Als ambassadeur van de DAFW organiseert Albert Heijn de komende week verschillende activiteiten door het hele land.

Tijdens de Dutch Agri Food Week laten boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers zien wat er van grond tot mond nodig is om gezond en lekker voedsel te produceren.

Albert Heijn wil klanten alle ingrediënten voor een beter leven bieden en daar maakt lekker, vers en gezond eten een belangrijk onderdeel van uit. ‘Het is daarom niet meer dan logisch dat wij een bijdrage leveren aan deze mooie week’, vertelt Marit van Egmond, commercieel directeur van Albert Heijn en lid van het Topteam Agri & Food. ‘Onder andere met de grootste groentekraam van Nederland. Hiermee willen we laten zien dat het eten van meer groente in een gezond eetpatroon past. Wij doen er, samen met samen met onze vaste 650 boeren en telers in Nederland, alles aan om de gezonde keuze kwalitatief, lekker en gemakkelijk te maken’ aldus Van Egmond. Bezoekers kunnen bij de kraam voor drie euro een zak vullen met verse groenten naar keuze. De opbrengst gaat naar Utrechtse Voedselbank. De producten die aan het einde van de dag overblijven gaan naar Voedselbank Nederland.

Om klanten meer inzicht te geven in de herkomst van de verse producten en lekker en gezond eten te stimuleren, organiseert Albert Heijn de komende week de volgende activiteiten:
• Boer op de winkelvloer: op zaterdag 14 oktober vertellen we in samenwerking met Friesland Campina boeren in 100 winkels waar de melk en alle zuivelproducten vandaan komen.
• Kids Kook Battle: tijdens deze kookwedstrijden kunnen kinderen uit het hele land hun gezonde kookkunsten demonstreren. Verspreid over Nederland in vijf Albert Heijn XL's op woensdag 18 oktober.
•Supermarkt-safari's in de Albert Heijn XL Ede op zaterdag 14 oktober in het kader van wereldvoedseldag.

Reageren