logo
Amsterdamseweg 73 | 1182 GP | Amstelveen T: 020-6478559 | E: contact@ah-linden.nl

Soep eten tegen voedselverspilling

Geplaatst op 28 April 2017 om 15:35 door Jeroen Smit

2868 keer gelezen

Aanstaande zaterdag 29 april kun je bij een aantal supermarkten wel iets heel bijzonders doen om voedselverspilling tegen te gaan: soep eten! Op deze dag wordt namelijk wereldwijd aandacht gevraagd voor voedselverspilling met World Disco Soup Day.

De Barstensvol tomatensoep van de Verspillingsfabriek die wordt uitgedeeld is dan ook gemaakt van groenten die niet mooi genoeg waren om in de supermarkt te verkopen, maar nog wel Barstensvol smaak zitten.

Een derde van al het voedsel dat geproduceerd wordt, belandt in de vuilnisbak. Dit is niet alleen zonde, maar zorgt ook voor veel CO2-uitstoot en verspild water. World Disco Soup Day wordt georganiseerd door het Slow Food Youth Network. Op deze dag komen overal ter wereld mensen samen om soep te maken tegen voedselverspilling.

Wil je ook iets doen tegen voedselverspilling, download dan de Afgeprijsd-app. Met deze app kun je direct zien welke producten onze partners hebben Afgeprijsd en dus bijna moeten weggooien - terwijl deze producten nog prima te eten zijn. Door deze producten alsnog te kopen, zorg je voor minder voedselverspilling. Dat is goed voor je portemonnee, goed voor de supermarkt en goed voor het milieu. Een win-win-winsituatie dus!

De 25 enthousiaste deelnemers en meer info vind je op www.nfdwstd.com/node/161

Reageren