logo
Amsterdamseweg 73 | 1182 GP | Amstelveen T: 020-6478559 | E: contact@ah-linden.nl

10e jaar Albert Heijn’s ‘Ik eet het beter’ programma van start

Geplaatst op 3 April 2017 om 11:26 door Jeroen Smit

3130 keer gelezen

Albert Heijn wil graag bijdragen aan een gezondere samenleving en neemt verschillende initiatieven om gezonder eten lekker en leuk te maken. Vanaf vandaag start voor het 10e jaar het voorjaarsprogramma van het ‘Ik eet het beter’-programma. Hieronder vallen verschillende activiteiten die gezonde voeding op een interactieve manier onder de aandacht van basisschoolleerlingen brengen. Scholen uit het hele land komen op die dag boodschappenpakketten ophalen in de winkel. In totaal doen 3.300 scholen in heel Nederland mee.

Over de Tong, Testlab of Klasselunch
Op donderdag 30 maart starten de leerlingen met het ‘Ik eet het beter’- programma. De leerlingen van groep 6 krijgen ‘Over de Tong!’ voorgeschoteld. Zoet, zuur, zout, bitter en zelfs umami weten de leerlingen letterlijk blindelings te herkennen. Zo leren ze bewust te proeven en maken ze kennis met nieuwe smaken. In ‘Testlab’ voor groep 7 gaan de kinderen als jonge onderzoekers aan de slag. Ze ontdekken door proefjes met producten wat voedingsstoffen & vezels doen voor hun lijf. De ‘KlasseLunch’ laat leerlingen van groep 8 op een originele manier ervaren dat gezond eten niet alleen lekker, maar ook leuk en makkelijk kan zijn. Het programma wordt afgesloten met een heerlijke en gezonde lunch.

Ik eet het beter
Basisschoolleerlingen van groep 6 t/m 8 kunnen zowel in het voorjaar als in het najaar meedoen aan de verschillende lesprogramma’s van ‘Ik eet het beter’. Albert Heijn ontwikkelt de lesmaterialen in samenwerking met het Voedingscentrum. Dit voorjaar nemen 215.000 kinderen van in totaal 3.300 scholen in heel Nederland deel aan de ‘Ik eet het beter’-lesprogramma’s.

Reageren