logo
Amsterdamseweg 73 | 1182 GP | Amstelveen T: 020-6478559 | E: contact@ah-linden.nl

Meer wild en avontuur tijdens kerstdiner

Geplaatst op 16 December 2016 om 17:00 door Test Bijenkorf

3268 keer gelezen

Albert Heijn heeft onderzocht* wat Nederland deze kerst eet. Wat blijkt? Het gros van de Nederlanders houdt vast aan het oude vertrouwde. Het zijn vooral mannen die verandering willen met meer wild en avontuur in de kerstkeuken. De inspiratie voor deze vernieuwing komt mede door de populariteit van kook-tv.

Nederlanders kiezen het vaakst voor een driegangen-menu (42%), maar wat staat er dan precies op tafel? Een meerderheid zet vlees (70%) en groenten (69%) op tafel, waarbij mannen vaker voor wild kiezen dan vrouwen: 26% vs. 10%. Toch blijven de meest populaire vleesgerechten tijdens Kerst biefstuk en rollade, op de voet gevolgd door kip, wild en kalkoen.

Dat Nederlanders kiezen voor een veilig kerstmenu, zien we terug in de meest gezochte recepten op onze site www.ah.nl. De top 5 wordt gedomineerd door bekende klassiekers: garnalencocktail, tiramisu, stoofperen, vitello tonnato en rollade. Ouders met kleine kinderen vaak kiezen voor gourmetten en frietjes.

Quality time samen met de gasten vinden we deze feestdagen belangrijk. Vier op de tien Nederlanders kiest daarom bewust voor gemaksrecepten. Een trend die Albert Heijn heeft verwerkt in de kersteditie van Allerhande. We houden de kerstkeuken dit jaar eenvoudig, met de mooiste gerechten in drie simpele stappen.

Om de Nederlandse thuiskoks een handje te helpen heeft Albert Heijn ook dit jaar weer een rescue team klaarstaan: Allerhande Helpt!. Culinaire experts bieden tijdens de Kerstdagen tussen 09.00 en 21.00 uur via Whatsapp (06-nummer) last minute kookhulp als het mis dreigt te gaan. Naast de 170 speciaal voor Kerst ontwikkelde producten, biedt Albert Heijn voor de ├ęchte zorgeloze thuiskoks dit jaar de Allerhande Kerstbox. Hierin zitten alle ingredi├źnten en recepten voor een heerlijk viergangendiner voor vier personen.

Reageren