logo
Amsterdamseweg 73 | 1182 GP | Amstelveen T: 020-6478559 | E: contact@ah-linden.nl

Ahold: 24 miljoen meer winst in Q3

Geplaatst op 19 November 2013 om 14:26 door

2419 keer gelezen

HAARLEM _ Ahold heeft vandaag haar bericht over het derde kwartaal 2013 gepubliceerd. CEO Dick Boer: "In de Verenigde Staten is het klimaat nog altijd zeer concurrerend, bij een lage inflatie. Met een beperkte omzetgroei hebben we marktaandeel gewonnen in het supermarktsegment en hebben we in het "all-outlet" segment ons marktaandeel gehandhaafd. We hebben een solide onderliggende operationele marge weten te behouden, mede dankzij voortgaande kostenbesparingen. In Nederland werd het zwakke consumentenvertrouwen zichtbaar in een verdere vertraging van de marktgroei. Het aantal transacties bleef stabiel, het boodschappenmandje werd echter kleiner en de klant lette steeds meer op de uitgaven.

Dit beïnvloedde ons marktaandeel dit kwartaal. De onderliggende operationele marge bleef stabiel ten opzichte van vorig jaar. We blijven gecommitteerd aan onze Reshaping Retail-strategie en we blijven investeren in groei, zowel in bestaande als in nieuwe markten. Onze online activiteiten laten opnieuw sterke groei zien, zowel in food als in non-food. We blijven het aantal afhaalpunten (pick-up-points) snel uitbreiden, in het bijzonder in de Verenigde Staten. Albert Heijn verwacht eind 2013 ongeveer de helft van de 82 overgenomen C1000/Jumbo-winkels te hebben omgebouwd en ligt daarnaast goed op koers met de uitbreiding in België. We verwachten dat het lopende kwartaal vergelijkbare omstandigheden laat zien, met consumentenbestedingen die onder druk staan, vooral in Nederland. Door kostenbesparingen in het kader van ons Simplicity-programma kunnen we zowel in de Verenigde Staten als in Nederland in onze concurrentiepositie blijven investeren. We hebben een sterke kasstroom en committeren ons aan een efficiënte kapitaalstructuur.

Wij hebben circa 30% van ons € 2 miljard aandeleninkoopprogramma afgerond, dat eind 2014 afloopt. Daarnaast stellen wij een verdere kapitaalterugstorting aan onze aandeelhouders voor van € 1 miljard, gevolgd door een omgekeerde aandelensplitsing. Tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders in januari 2014 vragen wij hiervoor goedkeuring aan onze aandeelhouders en de transactie wordt naar verwachting het eerste kwartaal van 2014 afgerond. Ons streven is en blijft om het evenwicht te bewaren tussen investeren in winstgevende groei enerzijds en laten terugvloeien van liquiditeiten naar onze aandeelhouders anderzijds. Wij zullen blijven toewerken naar onze kapitaalstructuur doelstellingen.

Reageren